Inloggen / afmelden

Sommige publicaties op deze website kunt u alleen raadplegen als u een gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt. Hieronder kunt u deze aanvragen of inloggen als u al een wachtwoord heeft.De Brug PDF Afdrukken E-mail
Waardering: / 8
SlechtZeer goed 

Een gouden Jubileum
Uitnodiging: Cantorij 1967-2017

Deze maand bestaat de Cantorij 50 jaar, opgericht op 2 mei 1967 en hieraan wordt in een feestelijke kerkdienst aandacht besteed. Dankbaar mogen we zijn voor de vele jaren dat onze Cantorij in diverse kerken en tehuizen binnen en buiten ’s-Gravenzande met plezier zingt o.l.v. dirigent Jan de Koning. Thuisbasis van onze wekelijkse oefenavonden is gebouw De Brug, waar wij op zondag 28 mei a.s. om 10.00 uur dit jubileum hopen te vieren. Aan die dienst werken mee: Jan Teeuw, organist, Matilde vd Hout, dwarsfluit en Corrie de Koning, piano. 
Iedereen wordt van harte uitgenodigd bij deze feestelijke viering aanwezig te zijn. 

zondag 28 mei in "De Brug"
Wezenzondag

De zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren wordt ook wel ‘Wezenzondag’ genoemd. Een viering tussen ‘niet meer’ en ‘nog niet’. De gemeente voelt zich, liturgisch gesproken, verweesd en alleen. Maar ondertussen zwijgt de lofzang toch niet! Want we leven onder de voortdurende belofte van Gods aanwezigheid in ons midden. Daarover gaat het ook in het evangelie dat het leesrooster ons voor deze zondag voorschrijft. In Johannes 15:26-16:7 staat ‘Als ik weg ben, zal ik jullie de pleitbezorger zenden’. We zijn dus nooit alleen! Er is altijd Iemand die het voor ons opneemt! In deze jubileumdienst willen we om deze belofte jubelen, samen met de cantorij. Het thema van de viering is: ‘GETUIGEN ZIJN!’. Welkom in deze feestelijke viering in De Brug! Na afloop van de kerkdienst is er gelegenheid om gezellig koffie te drinken en elkaar te spreken.
ds. Hans Meijer.

De orde van de ochtenddienst kunt u hier downloaden

Voorganger:ds. J.H. Meijer
Ouderling van dienst:J. van Reeven
Afkondigingen:mw. E. de Zeeuw
Organist:J. Teeuw
Dwarsfluit: Matilde v/d Hout
Piano:Corrie de Koning 
Koster:D. Schijf
Commissie van Ontvangst:Annelies Prins, Truus van Geest
Kinderoppasdienst:Elly Knoppert
Kindernevendienst:geen 
Beamer:Koos van Antwerpen 

 

 

 

 

 

 

 

 

Algemene gegevens en historie van de Bruggemeente

Predikant Bruggemeente
Ds. D. Jorissen
telefoon 0174-420212

Scriba:
J. Schep
tel. 0174-415893

Kosters:
Wisselend o.l.v. C. Doelman

Wijkgemeente NoorderBrug, een thuis voor veelkleurigheid

De wijkgemeente is ontstaan uit de jarenlange samenwerking van twee kerkgemeenschappen die van oorsprong als ‘open-confessioneel’ kunnen worden gekenmerkt: de plaatselijke gereformeerde Noorderkerk als geheel en de Bruggemeente als een van de drie wijkgemeenten van de hervormde gemeente ter plaatse. De wijkgemeente NoorderBrug, wordt gekenmerkt door haar veelkleurigheid. Deze veelkleurigheid heeft haar oorsprong in de geschiedenis, maar definieert tegelijkertijd ook onze wens voor nu en de toekomst. Binnen de wijkgemeente willen wij ruimte bieden voor eigenheid en verscheidenheid, binnen een sfeer waar jong en oud zich thuis voelt. Lees hier de missie en visie van onze wijkgemeente.

Toerustingsaanbod Predikanten

De Predikanten Dirk Jorissen, Hans Meijer, Mark Verrips en Henk Zeeman hebben voor het seizoen 2016-2017 weer een gevarieerd toerustingsaanbod gemaakt. Meer hierover kunt u lezen via deze link, toerustingsaanbod 2016-2017 

Nieuwe naam 

In mei is aan de gemeenteleden gevraagd om naamsuggesties voor de nieuwe wijkgemeente in te dienen. Na de afronding van het proces van eenwording, als de nieuwe wijkgemeente Noorderkerk/De Brug ontstaat, willen we voor deze wijkgemeente een passende naam hebben. 
In totaal zijn door de gemeenteleden 52 verschillende namen ingediend.
Met een duidelijke meerderheid van stemmen is de naam ‘NoorderBrug’ gekozen. De verkiezing van deze naam is tevens in lijn met de voorkeur van de gemeenteleden bij de ingediende naamsuggesties. Ook is deze keuze in overeenstemming met de reacties die we vanuit de gemeente hebben gekregen naar aanleiding van het bekendmaken van de hierboven genoemde verkorte lijst.
Met een verwijzing naar de Noorderkerk en De Brug heeft het moderamen besloten dat de schrijfwijze als volgt zal zijn: NoorderBrug. Vanaf nu zullen we dus gaan heten: Protestantse wijkgemeente ‘NoorderBrug’ i.w.
Iedereen die met ons heeft meegedacht willen wij hierbij hartelijk bedanken!

Namens het moderamen, 
Jaap Schep, Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken
Vincent van Dijk, Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

"De Brug"

Omdat er in de gemeente geen gelegenheid voor de jeugd en geen voldoende vergaderruimte was, is omstreeks 1955 een bouwfonds gesticht om te komen tot een gebouw voor de jeugd. Ds Kwant (predikant van 1947-1974) heeft hier de start voor gegeven. Door de snelle groei van de gemeente in het Oudeland bestond er grote behoefte aan een gebouw dat ook gebruikt kon worden voor het houden van kerkdiensten. Toen is ook de derde predikantsplaats ontstaan. Na vele acties om het nodige geld bijeen te brengen, werd in 1963 begonnen met de bouw. Op 6 oktober 1964 werd zalencentrum "De Brug" geopend.
Het gebouw werd in 1977 met enkele vertrekken voor het wijkwerk uitgebreid aan de kant van de v/d Kest Wittenstraat, terwijl in 1989 een gedeeltelijke renovatie is uitgevoerd. In 1994 is de kerkzaal gerenoveerd. In 2001 is het elektronisch orgel vervangen door een nieuw elektronisch orgel en in 2005 is een nieuw liturgisch centrum in gebruik genomen waarbij ook de opstelling van de kerkzaal is veranderd.
Aanvankelijk concentreerde zich het hele jeugdwerk in de Brug. In het kader van het SOW proces is het jeugdwerk momenteel samengegaan met het Gereformeerde jeugdwerk en is nu grotendeels ondergebracht in De Kiem.
In 2011 hebben de ingang, de garderobe, de keuken en de centrale hal een ingrijpende verbouwing en facelift gekregen. Alles voldoet nu weer aan de eisen die in deze tijd aan een gebouw als "De Brug" worden gesteld.
In de zomer van 2013 is op verzoek van de gemeenteleden de kerkzaal aangepast waarbij de opstelling van het liturgisch centrum is veranderd en met de beamer aan de andere kant van de kerkzaal is geplaatst. Daarnaast is een nieuwe geluidsinstallatie met draadloze microfoons aangeschaft en geïnstalleerd waarmee de geluidskwaliteit aanzienlijk werd verbeterd.